Sałatę umyj, wrzuć do salaterki. Na łyżce oliwy podsmaż pokrojone szparagi. Dodaj do sałaty. Na tej samej patelni podsmaż ser. Do salaterki dodaj pokrojone truskawki, orzechy włoskie i wcześniej podsmażonymi ser. W osobnym naczyniu wymieszaj łyżkę oliwy z solą i pieprzem. Polej sałatkę.
591 kcal
Węglowodany: 15,5 g
Tłuszcze: 51,4 g
Białko: 20,1 g
Szparagi są niskokaloryczne, bogate w kwas foliowy, witaminy (m.in. C, E) i minerały. Obniżają ciśnienie i są bardzo pomocne w infekcjach dróg moczowych. Ponadto szparagi są uważane za jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków. ❤️
🍓Truskawki są również niskokaloryczne, zawierają duże ilości witaminy C, która ma działanie antyoksydacyjne i poprawia wchłanialności żelaza. Zawarta w truskawkach kwercetyna ma działanie przeciwzapalne i może obniżać ryzyko rozwoju miażdżycy.