Przepis
Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj umyty szpinak i podsmażyć wszystko do zmniejszenia objętości szpinaku. W międzyczasie dokładnie wypłucz soczewicę pod zimną wodą i dodaj do garnka. Podsmażaną wszystko przez minutę i wlej sok pomidorowy. Dopraw do smaku (pamiętaj, że sok pomidorowy jest słony więc nie przesadzaj z solą). Gotuj około 10 minut.
Kaloryczność jednej porcji: 247 kcal
Soczewicę możesz zjeść samą, z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Pamiętaj o uwzględnieniu tego dodatku jeśli liczysz kalorie.
Jest to jedno z moich ulubionych dań. 😍😍😍 Przyznaję się, że zapomniałam dziś doprawić jakimikolwiek przyprawami 😱 ale i tak danie było pełne smaku i pyszne, na przyszłość chyba właśnie bez dodatkowych przypraw będę je przygotować, tak jak dziś.
Daj znać czy Ci smakowało! 🤤🤤🤤